Pi-Apps: app store voor je Pi

      1 reactie op Pi-Apps: app store voor je Pi

In de eerste versies van Raspberry Pi OS zat er een Pi Store met nuttige programma’s in. Maar die verdween al snel. En sindsdien is het de community die dit gat opgevuld heeft.

Een van de beste app stores voor de Raspberry Pi is Pi-Apps, die ik voor het eerst ontdekte toen ik TwisterOS als desktop-systeem had geïnstalleerd. Het eerste programma dat ik ermee installeerde was Angry IP Scanner, een hele fijne netwerkscanner voor de desktop.

pi-apps

Website van Pi-Apps, https://pi-apps.io

Gemakkelijk in gebruik

Pi-Apps biedt veel voordelen: een uitgebreide en overzichtelijke verzameling van nuttige programma’s voor je Pi, een duidelijke omschrijving van elk programma, volautomatische installatie ervan met alle afhankelijkheden, en automatische updatemeldingen (het wel of niet updaten heb je altijd zelf in de hand).

Installeren en deïnstalleren

Via de website van Pi-Apps kun je deze app store-app heel gemakkelijk installeren of deïnstalleren.

Installeren gaat volautomatisch met een script dat je met één commando ophaalt en in gang zet:

wget -qO- https://raw.githubusercontent.com/Botspot/pi-apps/master/install | bash

Deïnstalleren doe je met het uninstall-script:

~/pi-apps/uninstall

Overzichtelijk

De meer dan 200 apps zijn standaard gerubriceerd in 13 categorieën: van Appearance en Creative Arts tot Terminals en Tools. Maar je kunt ook je eigen categorieën maken. Erg handig is de categorie installed, die welke apps uit de Pi-Apps store geïnstalleerd zijn. Als je daar op klikt krijg je de omschrijving te zien plus een knop ‘uninstall’.

Het is echt de moeite waard om eens door alle categorieën heen te bladeren, er staan zoveel bekende en minder bekende tools in. Je kunt alle apps ook bekijken op de website .

Mijn favorieten

Behalve de genoemde Angry IP Scanner zijn dat de schijfpartitiemanager GParted, de e-mailclient Thunderbird  en de eenvoudige en dus snelle browser Midori.  

1 gedachte over “Pi-Apps: app store voor je Pi

  1. Pingback: Zwitsers zakmes voor je Pi - Avonturen met de Raspberry Pi

Gesloten voor reacties.