Magic Dashboard

      Geen reacties op Magic Dashboard

Met MagicMirror2 op het Pi Touchscreen display (zonder spiegel-folie) heb je snel een mooi en handig dashboard voor op je bureau.

MagicMirror

MagicMirror ideaal als live agenda/weer/nieuws-scherm op Raspberry Pi 7inch Touch Screen.

Klok, Agenda, Weerbericht en het laatste Nieuws in één oogopslag, wat wil je nog meer? Ik was op zoek naar zo’n dashboard, toen ik terecht kwam bij het bekende MagicMirror2-project van Michael Teeuw. Dat is een kant en klare, makkelijk aan te passen software voor het maken van een informatieve spiegel op basis van een lcd-scherm en halfdoorlatende spiegelfolie.
Maar deze software zou op het kleine 7″ Touchscreen van de Raspberry Pi (zonder spiegelfolie) ook goed dienst kunnen doen als bureaukalender.

Modulair

MagicMirror2 is een opensourcesoftware die je met losse modules naar eigen behoefte kunt vullen en uitbreiden. Een enthousiaste community zorgt voor de modules, die op github te vinden zijn. De categorieën variëren van Finance en Transport tot Voice Control, Weather en IoT.

Installatie

Je installeert MagicMirror2 op de Pi-OS desktop. Er zijn diverse installatiemethoden: handmatig, met een installatie/update script, als Docker-image, als MagicMirrorOS (kant en klaar image). Zie de gedetaileerde instructies op de website.
Ik koos voor de handmatige methode.

Slechts enkele aanpassingen nodig

Start MagicMirror2 eerst gewoon op en kijk of het überhaupt werkt en wat er aangepast moet worden. Bij mij waren dat het beeldformaat, de fontgrootte en natuurlijk een paar modules. De informatie moest het hele scherm vullen en niet alleen een hoekje zoals een spiegel; de agenda moest van Google Agenda komen en de newsfeed van nos.nl.
Een beetje rondspelen met de instellingen in de betreffende scripts en het was opgelost.

Links voor MagicMirror2

Documentatie
Software op GitHub
Upgraden