Raspberry Pi TV HAT

      Reacties uitgeschakeld voor Raspberry Pi TV HAT

De Raspberry Pi Foundation de TV HAT uitgebracht om tv te kijken op je Pi.

Het enig wat je er nog bij moet kopen is een digitale antenne. Het volledige verhaal is te vinden op de blog van de Pi-organisatie.  De TV HAT is te koop voor €19,95.

Nieuwe vormfactor!

Het tweede nieuws dat hiermee samenhangt: de TV HAT is gebouwd met een nieuwe vormfactor voor de HAT (Hardware Attached on Top). Deze HAT is half zo groot als de normale HAT en past precies op de Raspberry Pi Zero boards.

Hij lijkt dan heel erg op het pHAT-formaat dat al veel eerder bedacht was door Pimoroni.

Tutorial

In de MagPi 75 staat een tutorial voor de TV HAT: “Install Raspberry Pi TV HAT and use it with Kodi” ( http://disq.us/t/37es6ep ). In deze tutorial wordt de opensource software Tvheadend gebruikt. Dit is een streaming tv-server en recorder voor Linux, FreeBSD en Android. Hij ondersteunt onder andere  de volgende tv-protocollen DVB-S, DVB-S2, DVB-C, DVB-T.

Tvheadend

Tvheadend is voorzien van een webinterface die je in de browser van een andere computer kunt oproepen met:

http://192.168.178.122:9981/extjs.html

Tijdens de installatie van tv-headend moet je een gebruikersnaam en wachtwoord voor de admin opgeven. Je kunt later via de Configuration-tab gewone gebruikers toevoegen. Deze krijgen in hun webinterface niet de tab Configuration te zien. Raak je het admin-wachtwoord kwijt, dan je dat met de volgende commando’s in de terminal of via ssh resetten:

sudo dpkg-reconfigure tvheadend ; sudo /etc/init.d/tvheadend restart