Pi 4-modellen wellicht pas in 2023 weer verkrijgbaar!

Ook Raspberry Pi heeft te lijden onder het wereldwijde tekort aan chips ten gevolge van de Corona-pandemie. Veel online-shops raken door hun voorraden van de Raspberry Pi 4 heen, omdat de geproduceerde aantallen afnemen, terwijl de vraag juist stijgt.

Dit betekent dat veel webshops die een groot deel van hun omzet uit Raspberry Pi-boards en accessoires halen, in de problemen kunnen komen.

Sommige grote online leveranciers, zoals Digi-Key, melden al in december 2021 dat ze verwachten pas in begin 2023 de Pi 4 weer voldoende op voorraad te hebben, aldus The Register.
Digi-Key noemt hierbij een ‘Manufacturer Standard Lead Time’ van 52 weken!

SupplyProblems2

Lees de blogpost van Eben Upton over de problemen in de supply chain en de maatregelen die hij getroffen heeft om de schaarste te verzachten.

Update februari 2022: de voorraden van de Pi 4 en sommige andere Pi’s (bv. Pi Zero 2 W) zijn nu (bijna) overal uitgeput. Alleen de Pi Pico-microcontroller is nog voldoende voorradig.
Update maart 2022: rpilocator.com brengt ook geen redding: in de hele EU (behalve 1 Pi-Shop in CH), UK, US is er bij de Raspberry Pi Approved Resellers geen Pi 4 meer te krijgen!

rpilocator

Dit is de lijst van RPi Approved Resellers in rpilocator.com, gefilterd op NL.

SupplyProblems3

Webshop SOSSolutions liegt er ook niet om …

Update maart 2022: Zo ziet de boardspagina bij Elektor er op 5 maart uit:

SupplyProblems4

Out of Stock!
Alleen de Pi Pico is nog voorradig!