Nieuw: Raspberry Pi PoE+ HAT

      Geen reacties op Nieuw: Raspberry Pi PoE+ HAT

De PoE HAT waarmee je de Pi van stroom kunt voorzien via de ethernetkabel, krijgt in de plus-versie een powerboost: hij levert dan een vermogen van 25 watt, ipv 15.

De nieuwe PoE+ HAT is op het moment door de Raspberry Pi Foundation op hun blog alleen officieel aangekondigd. Begin juni zal hij bij de retailers beschikbaar zal zijn. De prijs zal exact dezelfde zijn als van de vorige versie: $20.

De PoE+ HAT ondersteunt de standaarden 802.3af en 802.3at (de oude HAT ondersteunde alleen 802.3af). De output voltage is bij beiden modellen hetzelfde: 5V, maar het ampèrage is bij het nieuwe model verdubbeld: 5A ipv. 2,5A.

PoE

Met Power Over Ethernet (PoE), kan de Pi via de ethernetkabel niet alleen data ontvangen, maar ook stroom. Dat is handig voor als je de Pi aan de buitenkant van je huis wilt bevestigen, waar bijvoorbeeld geen stopcontact in de buurt is. In de industrie wordt dit systeem ook vaak gebruikt. De PoE HAT’s zijn alleen te gebruiken op de Pi 3B+ en de Pi 4B. Deze modellen beschikken over de vereiste vier extra pinnen.
Naast de PoE HAT heb je natuurlijk ook een voor PoE geschikte switch of injector nodig.

Het gegarandeerde 13W vermogen van de oude PoE HAT was wel genoeg om de Pi 4 zelf van voldoende stroom te voorzien, maar niet eventuele stroomvretende usb-apparaten. Dat wordt met de nieuwe versie met een maximum van 25W nu verholpen.