Google Assistant met AIY Voice Kit installeren

      2 reacties op Google Assistant met AIY Voice Kit installeren

We gaan hier uit van de originele Google Voice Kit versie 1 voor de Raspberry Pi  2 of 3.
Er is daarna een Voice Kit versie 2 uitgebracht voor de Raspberry Pi Zero W in een kleinere kartonnen behuizing. Voice Kit versie 1 is dan ook niet meer verkrijgbaar.

De stappen:

 1. Zet de hardware van de kit in elkaar volgens de beschrijving op: https://aiyprojects.withgoogle.com/voice-v1/ .
 2. Download het speciale Voice Kit image van https://github.com/google/aiyprojects-raspbian/releases, flash het op een microsd-kaartje en start de Pi ermee op.
 3. Na het opstarten verschijnt de setup wizard. Doorloop deze. En activeer ssh daarna.
 4. Voer je de test ‘Check audio’ uit die op de desktop staat om de luidspreker en de microfoon te testen. Voer de ‘Check wifi’ test uit om zeker te zijn dat de wifi het doet.
 5. Hierna volgen we de stappen uit de Google Assistant Library , https://developers.google.com/assistant/sdk/guides/library/python/ , zoals hieronder beschreven.
 6. Log in met je gmail-account bij https://console.developers.google.com en maak daar een developeraccount aan. Volg deze instructies:  https://developers.google.com/assistant/sdk/guides/library/python/embed/config-dev-project-and-account .
 7. Installeer de SDK en sample code op de Pi en maak een nieuw Python virtual environment aan.  Volg deze instructies:  https://developers.google.com/assistant/sdk/guides/library/python/embed/install-sample .
  Met een Python virtual environment kun je de SDK en zijn afhankelijkheden isoleren van het systeem.
 8. Ga naar https://console.actions.google.com/ en klik op het pictogram van je project. Je komt dan in je project-Overview. Selecteer in het menu links de optie ‘Device registration’ en volg de instructies op om je Pi te registreren.
 9. Open het configuratiebestand en vul je project-id en device-id in.
 10. Start de voorbeeldcode
 11. Tot slot: “Change Device Settings in the Assistant App” :  https://developers.google.com/assistant/sdk/reference/assistant-app/assistant-settings

 

2 gedachten over “Google Assistant met AIY Voice Kit installeren

  1. jmu Auteur bericht

   Hoi Willem, sorry voor de late reactie.
   Voor zover ik weet is de NL-versie alleen beschikbaar voor de reguliere versies van de Google Assistant. Dus voor de mobiele apps en de Assistant Home smartspeaker.
   Voor de experimentele API die je op de Pi kunt gebruiken is nog geen NL-versie beschikbaar.
   Begin vorig jaar had Google die wel beloofd voor eind 2018…

Gesloten voor reacties.