Twister OS: Pi OS met een twist

      Reacties uitgeschakeld voor Twister OS: Pi OS met een twist

Met Twister OS voor de Pi 4  krijgt de Pi-desktop een Windows 10- of macOS-uiterlijk, en heel veel extra apps en tools.
Natuurlijk zijn het maar ‘skins’ (de makers van Pi Lab noemen het ’themes’), want er onder zit nog steeds het originele Raspberry Pi OS (voorheen Raspbian). Origineel? Niet helemaal! Want de nieuwe desktop zit vol met heel veel extra programma’s en tools: Box86, Steam, Android-mirroring op de desktop, RetroPie, Chromium Media edition voor het kijken naar Netflix, HULU, en Disney Plus, om er maar een paar te noemen.

Zie de features video hier

CommanderPi

Helemaal nieuw is de tool CommanderPi, waarmee je in een oogopslag alle info over de processor ziet. En daarnaast kun je er ook heel makkelijk de processor mee overklokken (bijvoorbeeld naar 2000 MHz.). Een behuizing met goede koeling heb je daarbij wel nodig!

x86-emulator

Box86 is een emulator voor het draaien van x86 Linux-programma’s op ARM-platforms …. Met Box86 kun je Linux x86_32 (niet x86_64) games die OpenGL 2.1 of lager gebruiken draaien op de Pi 4.

RetroPie aan boord

Een ander juweeltje is RetroPie, dat standaard geïnstalleerd is. Het werkt net zo goed en snel als de standalone versie van de RetroPie-image. Dus even snel tussendoor een nostalgische console-game spelen kan altijd.